Array ( [0] => eBot ) Prolect - Centrum Doradztwa i Szkoleń

COOKIES - CIASTECZKA 🍪 Strona korzysta z plików cookies, tzw. ciasteczek, w celu realizacji usług i poprawnego działania strony. Więcej: Polityka cookies


szkolenia@prolect.com.pl   tel. (+42) 630 62 27   tel. +48 506 079 030

Procedury przygotowywania próbek do analiz mikrobiologicznych w laboratoriach branży kosmetycznej, chemii gospodarczej

Szkolenie ma na celu zapoznanie uczestników z praktycznymi aspektami przygotowywania próbek do badań mikrobiologicznych zgodnie z obowiązującymi przepisami oraz normami. Podczas zajęć przedstawione zostaną zasady pobierania, przygotowywania i uśredniania próbek do badań oraz metody pobierania próbek ze środowiska produkcji. Uczestnicy zdobędą wiedzę niezbędną do podnoszenia kompetencji w zakresie jakości i bezpieczeństwa produktów.
DLA KOGO: szkolenie jest przeznaczone dla pracowników przyzakładowych laboratoriów branży kosmetycznej, chemii gospodarczej oraz osób, które chcą pogłębić wiedzę w zakresie prawidłowego pobierania i przygotowywania próbek do badań mikrobiologicznych.

Program ramowy szkolenia (zajęcia 09:00-14:00)

1.    Terminologia – omówienie ustawodawstwa, norm polskich oraz norm ISO istotnych dla przygotowywania i pobierania próbek.
2.    Wytyczne pobierania próbek mikrobiologicznych – zarówno ogólne, jak i szczegółowe zasady pobierania i przechowywania próbek do badań mikrobiologicznych.
3.    Sporządzanie planu analiz mikrobiologicznych – przygotowanie i organizacja badań.
4.    Oznaczanie drobnoustrojów i kryteria mikrobiologiczne – podstawy zwolnienia partii produktu do obrotu w oparciu o wyniki badań.
5.    Kryteria mikrobiologiczne – szczegółowa analiza wartości granicznych dla produktów kosmetycznych. 
6.    Pobieranie próbek ze środowiska produkcji i od personelu – praktyczne zasady pobierania próbek w zakładzie produkcyjnym. 
7.    Archiwizacja i interpretacja wyników – prowadzenie dokumentacji oraz prawidłowa analiza wyników badań. 
8.    Podsumowanie i sesja pytań – utrwalenie wiedzy i odpowiedzi na pytania uczestników.


Wykładowca: Doświadczony wykładowca, praktyk z z ponad 15-letnim doświadczeniem zawodowym. Praktykę zdobywała jako mikrobiolog, specjalizując się w skuteczności produktów  biobójczych, doborze konserwantów do chemii gospodarczej i kosmetyków oraz w kontroli procesów mycia i dezynfekcji. Trenerka prowadzi szkolenia tak aby były oparte na wiedzy praktycznej. Teorię traktuje jako niezbędne wprowadzenie, natomiast nacisk kładzie na rozwiązania możliwe do bezpośredniego zastosowania w pracy zawodowej. Dzięki temu uczestnicy zyskują nie tylko wiedzę, ale również umiejętności potrzebne do wdrażania skutecznych procesów i procedur w swoich organizacjach.

 
Załączniki do szkolenia:
Nazwa pliku Typ pliku Rozmiar pliku Typ Ikona CRC Opis Link
2025.10.28 ProbkiLABO2.doc application/msword 273 kB doc 18ec3f216be15778ca0f7de8c86302e108b5cbd4 Opis szkolenia Pobierz
2025.10.28zgloszenie.doc application/msword 268.5 kB doc f3d2ca74e983296e6ab0a8f30268682d755aa27b Karta szkolenia Pobierz
TERMIN:
28.10.2025 r. godz. 09:00 - 14:00
MIEJSCE: Każdy uczestnik łączy się ze swojego miejsca pracy / zamieszkania. Wymagania: komputer / tablet z dostępem do Internetu, wyposażony w mikrofon, opcjonalnie słuchawki. Link dostępowy do szkolenia dostarczymy z wyprzedzeniem 1-dniowym
CENA: 580.00 zł/osobę netto + 23% VAT, brutto: 713.40 zł
RABAT: 5% – więcej niż 2 osoby z firmy
Cena obejmuje: Udział w szkoleniu dla 1 osoby w czasie rzeczywistym, materiały szkoleniowe w wersji elektronicznej, certyfikat ukończenia szkolenia w wersji elektronicznej.
UWAGA! ILOŚĆ MIEJSC OGRANICZONA, (max 15 osób)
OSTATECZNE ZAMKNIĘCIE LISTY: 2025-10-27
ZAPISZ SIĘ NA SZKOLENIE:

580.00 PLN

580.00 PLN

0.00 PLN

Administratorem danych osobowych jest "Prolect" Centrum Doradztwa i Szkoleń. Dane podane w formularzu kontaktowym zostaną przetworzone w celu udzielenia odpowiedzi na przesłane zapytanie.


Zgłoszenie wysłane

Dziękujemy za wysłanie zgłoszenia. Odpowiemy tak szybko jak to możliwe